петък, 25 януари 2008 г.

Какво представлява една сложна система?

Системата е е съвкупност от индивиди (разни човечета), които изпълняват множество от най-различни функции едновременно.

Какво означава това?

Ами например първия вид човечета, тези със зиньо-оранжевеникавата раирана козирка и с металните звездички, имат за цел да гонят непрекъснато човечетата с белите точки на червения фон, докато не се изтощят. Като се изтощят падат в несвяст и цвета им става прозрачен, но им се виждат металните звездички, а отгоре им се издига буквата “Z” което е сигурен признак че са се трупясали да си починат малко. Това автоматично ги превръща в лентяи, обаче пък през това време им се пълни маната. За какво я използват ще стане ясно по-късно!

Другия вид човечета са тези които дразнят. Те са с ярко червена, дразнеща окраска и светят в тъмното за да не може никои да спи спокойно. Непрекъснато са в конфликт с всички останали защото използват светлината си, която между впрочем е много дразнеща понеже наподобява заваряване с електрожен, за да светят в очите отблизо на останалите човечета в системата и да ги ядосват докато си върщат работата. Когато дразнещо човече успее да доближи достатъчно близко спящо човече, спящото се събужда и се ядосва, а на дразнещото му свършва цялата мана, понеже може да стресне някои само по веднъж в това си състояние, след което започва да дразни по-малко, докато някой не го изнерви пак! В системата има доста изнервящи неща така, че всичко е възможно.

Трети вид човечета са стреснатите човечета - такива, които някое от дразнещите човечета с пълна мана е успяло да стресне докато спи. Те се отличават със специфичната си окраска от мътно-зеленикави триъгълничета и стърчащите бодли от главата, които им порастват щом се стреснат. Стресираното човече е много опасно защото бяга накъдето му видят очите т.е. винаги търси такова място в системата където има най-малко от другите човечета, понеже страда от клоустрофобия. В стремежа си да стигне такова по-свободно място то изпада в състояние на умопомрачение и без да преценява риска може да се блъсне в някое от другите човечета и да го измести от траекторията му. В зависимост от това къде го убоцка с бодлите на главата си, другото човече може да реагира адекватно или неадекватно, но във всички случаи бива изместено.

Следващия вид човечета са гумените. Те не правят нищо друго освен да се шматкат безцелно в системата и да чакат някое от другите човечета да се блъсне в тях. Ако някое човече се блъсне в гумено е много лошо, защото отскача на цифра разстояние и може да се пребие, а пък от своя страна гуменото човече се ядосва и започва да се вре където не му е работа понеже вижда, че някои от другите човечета се скупчват и кроят тайно планове. Гумените човечета са направени от бяла гума и са топчести т.е. могат и да се търкалят.

Интересните човечета са петия вид. На тях не им харчи мана за това, че са интересни, а им харчи когато искат да станат безинтересни. Докато са в интересна фаза, на всички останали човечета им е много интересно и ги зяпат като прасе в теменужки, като зарязват всичко което са правели до момента и непрекъснато зяпат със зомбиран поглед. Даже и дразнещите човечета спират да дразнят и гледат втренчено в интересните човечета. Когато има повече от едно интересно човече на едно място които са в интересна фаза, другото което също иска да е в интересна фаза се дразни и веднага отива да застрашава интереса на другото човече, което е по-интересно от него, като му натиска копчето за изключване на интереса, намиращо се на носа и автоматично го прави безинтересно за 10 минути и му изхабява цялата мана. Когато интересното човече реши по собствено желание да стане безинтересно не си натиска копчето на носа, а вместо това си запява песничка, чалга, която е супер безинтересна и другите човечета загубват интереса си. Пеенето обаче му харчи мана и като му свърши става пак интересно и всички го зяпат отначало. Украската на интересните човечета винаги е много интересна и е пълна шарения, като се сменя постоянно във всевъзможни форми и цветове.

Има и такива човечета които са вярващи. Те вярват на всичко което им кажат другите, даже и да е пълна глупост! По този начин някои по-манипулативни човечета могат да изкопчат облаги, защото умеят да лъжат и така не им свършва маната. Вярващите човечета имат една основна и много важна функция : да пълнят маната на това, човече което ги излъже. Колкото по-брутално и майсторски някое от другите човечета успее да излъже вярващото човече толкова повече мана му пълни. Вярващите човечета са с черно расо и имат кръст на гърба. Освен това виждат в тъмното.

В системата има и човечета които балансират дразнението на останалите човечета и имат за основна цел да пречат на дразнещите човечета да дразнят. Другата им основна цел е да успокояват всяко изнервено човече което срещнат по пътя си посредством изящно ветрило с паунови пера което е ароматизирано и се разнася благоухание наоколо. Те са облечени само по бельо. Главно по-това се отличават.

Осмия вид човечета за такива които приспиват останалите и им сменят състоянието след като са се събудили по естествен начин. Ако приспано човече бъде събудено от дразнещо човече неговото състояние не се сменя. Гумените човечета не могат да се приспиват, а тези които вече спят не може да се приспиват за повече време. Приспиването трае 5 мин. През това време пазещите човечета трябва много да внимават някое от дразнещите да не успее да събуди спящите защото така няма да му се смени състоянието. Приспиващите човечета приличат на Сънчо и имат синя перелина на звездички.
Ако обаче успеят да го опазят състоянието му се сменя както следва:
Ако е било вярващо човече става невярващо и започва да няма доверие на никого и даже и клетви и подкупи не помагат.
Ако е било интересно човече което е пеело с цел да стане безинтересно и някое от приспиващите човечета, които слушат чалга е успяло да го докосне и приспи в това му състояние, интересното човече пак е интересно като се събуди само че вместо да пее свири на гайда без да му харчи мана.
Ако е било стреснато човече става човече непокист и му се прибират бодлите от главата. Това човече е изключително некомуникативно защото на абсолютно всичко отговаря с „Боли ме кура!”, каквото и да го попита някое от другите човечета.
Ако е било гонещо човече от първия вид и е успяло да заспи по някакъв начин става човече дилър и вместо да гони започва да продхранва с успокоителни бягащите човечета и те се размазват и спират да бягат. Дразнещите човечета биват подхранвани със стимуланти като екстази и амфети и започват да дразнят с двойна и тройна сила като не има харчи мана. Ако даде наркотик на вярващо човече той обикновено е LSD
Това е особено опасно защото вярващите човечета вярват на всичко както вече споменах и могад да извършат убийство ако имат зловещи халюцинации.

Следващия вид човечета са тези които нищо не правят. Те за безцветни и безлични. Тяхната цел е да не правят нищо и нямат мана. Те могат единствено да си сменят вида ако бъдат приспани. Това е бомба със закъснител защото никога не се знае с каква самоличност ще се събуди въпросното човече. Може да е от добрите а може и да е от лошите. Много е опасно когато се събуди като камикадзе.

Човече камикадзе е следващото по вид човече. То може да се взривява и да изстрелва много надалече всичко около себе си. Трябва да му е пълна цялата мана. Трябва много да се внимава с тези човечета защото те са с лабилна психика и лесно се палят. Особено неблагоприятно е когато някое от дразнещите човечета започне да дразни точно такова. Всички веднага забелязват как човечето камикадзе, което е увито цялото в динамит, започва да почервенява от яд и да псува като мотан сърбин. Това автоматично задейства инстинкта за замосъхранение на останалите човечета и те се разпръскват в кръг преди изнервеното човече камикадзе да дръпне въженцето. Успее ли да го дръпне се взривява и се разхвърчава на по-малки човечета камикадзе които вече са много по-злобни от него и зорлем се навират между другите човечета за да се самоубият и да ги разбутат. Взрива им е по слаб но е достатъчно силен за да ги размести. Особено опасно е когато малко човече камикадзе попадне в кръг от гумени човечета които кроят план как цялата система да стане пълен хаос подобно на флипер с много топчета, и успее да се взриви между тях. Всичко се разхвърчава и става пълен хаос.

Главно човече. То може да бъде само едно и се избира с конкурс на случаен принцип! На всеки 1 час всяко човече е длъжно да гласува за някое друго което го кефи повече от останалите. Всяко човече може да дава и негативен глас когато някое друго човече не го кефи. По този начин изборите са справедливи, а от кандидатите с най-много гласове се избира едно човече на случаен принцип което да стане главно. По време на изборите интересните човечета печелят най-много гласове, но пък именно тогава настава същинска война между тях защото всяко се бори за властта и иска да бъде главно. Интересните човечета използват подлост като намират някое от онези човечета, които вярват на всичко което им се каже, и го излъгват, че ако отиде и натисне носа на другото интересно човече, опонент, ще му дадат 5 лв. Естествено не му ги дават обаче пък му казват че ще гласуват за него и то се успокоява. След това гласуват за себе си.
И така главното човече управлява останалите и има двойно повече мана и може да пуска най-различни магии. Може да обезврежда бомби, като по този начин прави безопасни човечетата камикадзе. Може да стреля със водна струя и да разпръсква злите човечета които кроят пъклени планове. Може да пълни маната на който си поиска и може да лети без да му харчи мана.

Тази система работи безупречно. Сложните връзки които възникват като комбинация от взаимоотношения между отделните човечета са многобройни и ми е трудно дори и на мен да си ги представя.

Няма коментари: