четвъртък, 28 август 2008 г.

Барабадабрите.

Произхода на Барабадабрите още не е установен но се предполага, че техните прародители са Барабадухите, които са населявали древния континент Барабулон.
Барабадабрите никога не са изневерявавли на традициите си и до ден днешен си джиткат по дърветата. Основното им занимание по цял ден е барабаденето. Значи, барабаденето се извършва посредством барабадани, по които се удря с барабазалки на чиито връх е закачен барабашон. Чепката на кола е завъртяна на върха на една крушка, която се захранва посредством тирбушон, изработен от вътрешната гума на синигерче. След това пада брашнения чувал и всички умират..... ааа това е от друга раса!
Та...
Най-старшия барабадабър - барабадягата, който освен че ръководи всички барабади се занимава и с барабадене в свободното си време, управлява цяла барабадания. Чешалката за мадури на барабадабъра се нарича чешалкобарабамъдугър, защото нейният създател е бил известен с това, че непрестанно се е барал по мадурите. Барабадабрите са добри скотовъдци. Те баравждът едър рогат барабитък - баравъждането, за разлика от развъждането се основава на побарването, а не на развързването на нещо, и за това е по енергоемко. От там идва и валутния дефицит на баратма спрямо долара. Една баратма се търгуваше 1.7886 BAR = 1.000 USD, а сега се търгува за 2.5106 BAR = 1.000 USD, което е причина за поскъпването на баразина. И цялата държава попадна в ръцете на Лупи и се затри и изезнаха като нация.

1 коментар:

Vessy Stag каза...

Гаргин, не че се заяждам, ама не бяха ли Бахарабадабри? Или това е друга форма на живот ;)