четвъртък, 15 януари 2009 г.

НЕЗАМЪРСЯВАЩ СЕ ТИГАН

Това е революционно средство за приготвяне на храна.

Разработката е на австрийски учени, занимаващи се в областта на нано технологиите.

Долната част на тигана е направена от специален материял, който има специфичното свойство да променя агрегатното си състояние вледствие на различна честотата на електрически импулси, преминаващи през кристалната мъ решетка.
В дръжката на тигана е монтирана цялата електроника за управление на честотата на импулсите, като по дози начин се постига желаната форма и плътност на дъното.
От малък огнеупорен, разбира се, touch screen, намиращ се в основата на дръжката, се избира съответното меню и се задават посочените параметри.
Може да се сготви абсолютно всичко, при наличието на повече такива тигани, тъй като в долната и горната част са монтирани херметически сглобки.
- С два тигана можете да си направите тенджера под налягане, като на втория тиган задавате програмата за капак на тенджера под налягане.
- Може да готвите на пара на колкото етажа си искате, тъй като водното агрегатно състояние на материяла представлява най-ефективния възможен филтър. От менюто за водните състояния е необходимо да изберете nano separator и можете да бъдете абсолютно сигурни, че нито една миризма от по-долните ястия няма да се смеси, освен ако не изберете модел решетка от твърдите агрегатни състояния от менюто.
- Почистването, както може би сами се досещате, става с помощта на менюто за газообразни агрегатни състояния. Просто превръщате материяла в газ и тигана моментално е чист. След това можете да изберете която пожелаете опция от менюто.

Тиганът ще бъде пуснат на пазара, едва след като бъдат направени всички необходими изследваня в областта на въздействието на нано технологиите върху човечеството, което ще бъде готово след 3 години.

Няма коментари: